Als nakomertje geboren in een gezin met 7 beroeps musici werd de muziek mij letterlijk met de paplepel ingegoten. En niet alleen dat; ook op sociaal gebied werd mij spelenderwijs geleerd om met mensen die zichzelf buiten de maatschappij geplaatst voelden om te gaan. Want deze mensen woonden bij ons in en draaiden gewoon mee in het huishouden. Zo leerden wij al jong dat we allemaal gelijk zijn én hoe graag ieder mens gezien wordt. Ik ben mijn ouders dankbaar dat ik deze les al vroeg geleerd heb.

Op mijn 17e ging ik beroepsmatig optreden; eerst als onderdeel van een trio, daarna met een duo en vanaf 2008 solo. Thuis kregen we allemaal een klassieke muzikale ondergrond omdat je daarmee alle richtingen op kunt. Tegenwoordig begeleid ik mezelf op het keyboard en neem ook nummers op; door mezelf zingend tussen de mensen te bewegen komt er nóg meer verbinding en contact! Mijn repertoire is enorm gevarieerd en ik werk nooit met een vast programma. Want elke gelegenheid en publiek is anders en deze manier van werken maakt het mogelijk dat ik direct in kan spelen op wat zich voor doet. 

Naast mijn optredens kun je me vaak buiten vinden; ik houd namelijk niet alleen van mensen maar ook ontzettend veel van dieren, bloemen en planten. Wandelen is favoriet, zeker in fijn gezelschap en met onderweg een lekkere koffie met taartje:-) Uit eten of naar de film/ theater gaan met vrienden zijn voor mij fijne avondjes uit en ik kook zelf ook graag. Verder zijn mijn dochter en haar gezin voor mij een grote bron van geluk; heerlijk om me samen met mijn kleinzonen weer kind te kunnen voelen! Een leven vol verbinding en creativiteit; daar houd ik van, dat maakt me blij! Privé én in mijn werk. 

Foto album

Jolanda door de jaren heen...

Jolanda in de media

Hieronder vindt u een aantal video's en artikelen uit kranten en andere mediaplatforms.
Klik op de betreffende afbeelding voor een vergroting.

Teun Toebes maakte één van zijn eerste filmpjes over mijn Muzikale Zonnestralen:
het geeft precies de sfeer weer die ik graag neerzet tijdens dit soort optredens.
Alzheimer Nederland deelde het en ik ben er nog steeds trots op!

Deze videoclip heb ik opgenomen in de Corona tijd om de mensen een hart onder de riem te steken!